Instellingen

Om gebruik te maken van FIFO (First In First Out) of FEFO (First Expired First Out) heb je een geavanceerd abonnement nodig. Om FIFO of FEFO te gebruiken moet je deze functionaliteit eerst activeren in de instellingen:

Verkooporders uitleveren op basis van FIFO of FEFO

Wanneer je de FEFO instellingen hebt geactiveerd worden de verkooporderregels van Exact Online uitgesplitst over de beschikbare batchnummers. Bij FEFO worden de batchnummers die als eerste vervallen geadviseerd om als eerste uit te geven:

Wanneer je op deze wijze verkooporders uitgeeft rouleer je de voorraad zodat je altijd de producten met de oudste vervaldatum als eerste worden uitgegeven.

Wanneer je voor de FIFO optie hebt gekozen worden niet de batchnummers met de oudste vervaldatum uitgegeven maar de batchnummers die als eerste zijn aangemaakt in Exact Online. Voor de uitgifte op basis van FIFO wordt de aanmaakdatum van het batchnummer aangehouden.

Verlopen producten niet uitgeven

Met de instelling “Artikelen met verstreken vervaldatum niet uitleveren” voorkom je dat artikelen worden uitgegeven die niet meer voldoen aan de houdbaarheidsdatum:

Wanneer deze optie is geselecteerd worden artikelen met een verstreken THT (Ten minste Houdbaar Tot) niet geadviseerd om uit te leveren.

Zelf een batchnummer selecteren

Wanneer je zelf een batchnummer wil selecteren heb je de mogelijkheid om in te zien welke batchnummers op basis van FEFO of FIFO als eerste uitgegeven moeten worden. Druk daarvoor op de batchnummer knop in de orderregel. Er verschijnt dan een knop om op basis van FEFO of FIFO het batchnummer te selecteren:

Er verschijnt dan een pop-up waarin je het juiste batchnummer kan selecteren:

Artikelen verplaatsen op basis van FEFO of FIFO

Bij de instellingen heb je de mogelijkheid om het verplaatsten op basis van FIFO of FEFO te activeren:

Wanneer je een batch artikel wil verplaatsen krijg je de keuze om een batchnummer te selecteren op basis van FEFO of FIFO. Daarbij kan je ook uitgezonderde locaties opgeven. Batch artikelen die op de uitgezonderde locaties staan worden niet meegenomen bij de selectie. Daarmee kan je bepaalde opslaglocaties zoals een bus of een gereed producten locatie uit de resultaten filteren.